Miksi nuoret aikuiset kiduttivat 14-vuotiasta tyttöä Lahdessa? Syytetyt vastasivat kysymyksiin oikeudessa

Yksi syytetyistä ei osannut antaa syytä sille, miksi julma väkivalta kohdistui tyttöön. Syyttäjä kuvailee tapausta poikkeuksellisen vastenmieliseksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus jatkoi torstaina käsittelyä jutussa, jossa 14–vuotias tyttö joutui vakavan väkivallan kohteeksi Lahdessa.

Käräjäoikeudessa syytettyinä ovat kaksi miestä ja nainen, jotka olivat tekohetkellä 18–19-vuotiaita. Haastehakemuksen mukaan uhria muun muassa viillettiin, juotettiin pesuainetta ja tekoja kuvattiin.

Teot tapahtuivat Kiveriön kaupunginosassa asunnossa ja ulkona asunnon lähellä joulukuussa 2021.

Uhria kuultiin oikeudessa videotallenteella aamupäivällä.

Syytetyistä nainen ja toinen mies vastasivat torstaina kysymyksiin oikeussalissa. Kolmas syytetty ei halunnut tulla kuulluksi, joten hänen osaltaan syyttäjä vetoaa esitutkintamateriaaliin.

Toinen miessyytetyistä kertoi, että uhrin entisen poikaystävän taholta kohdistui uhkaa, joka liittyi väitettyyn ”pussailuun” miessyytetyn ja uhrin välillä aiemmin. Syytetty kiisti ”pussailun”.

Syytetty ei osannut antaa syytä sille, miksi väkivalta kohdistettiin tyttöön ja miksi se oli niin rajua.

Syyttäjä: poikkeuksellisen vastenmielinen tapaus

Iltapäivällä oikeudessa kuultiin loppulausunnot, joissa asianosaiset ottavat kantaa muun muassa vastaajien syyllisyyteen ja rikosseuraamuksiin.

Syyttäjä kuvaili tapausta sanoilla ”poikkeuksellisen vastenmielinen”. Syyttäjän mielestä asianomistaja on täysin vailla omaa syytään joutunut täysi-ikäisten alistamaksi ja mahdollisen koston vääräksi kohteeksi.

Jutussa rikosnimikkeinä ovat törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto, ryöstö ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen. Syytetty nainen oli sanallisesti uhannut uhria tappamisella, jos tämä kertoo jollekin tapahtuneesta.

Syyttäjä vaatii vuonna 2002 syntyneille mies- ja naissyytetylle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vuonna 2003 syntyneelle miessyytetylle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdyskuntapalvelua.

Kaksi syytettyä kiistää osan teoista ja myöntää osan. Kolmas syytetty kiistää osallisuutensa mihinkään rikokseen.

Asianomistajalle vaaditaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 14 000 euron korvauksia. Lisäksi korvauksia vaaditaan ruumiillisen ja henkisen koskemattomuuden loukkaamisesta sekä kärsimyksestä.

Osa syytetyistä palaa käräjäoikeuteen 21. syyskuuta epäiltyinä muista rikoksista, minkä jälkeen Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa 14-vuotiaan tytön tapauksessa.

Lähde: Yle

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram