Nuoret aikuiset kiduttivat 14-vuotiasta tyttöä kerrostaloasunnossa Lahdessa – syyttäjä vaatii tekijöille vankeutta

Uhria pidettiin kerrotaloasunnossa usean tunnin ajan. Häneltä vietiin väkivalloin ja uhkailemalla omaisuutta muutaman sadan euron edestä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona käsittely jutussa, jossa 14-vuotias tyttö joutui vakavan väkivallan kohteeksi Lahdessa joulukuussa 2021.

Tekoaikaan 19-vuotiaat mies ja nainen sekä 18-vuotias mies olivat väkivalloin ja uhkaamalla pakottaneet uhria luopumaan omaisuudestaan. Uhrilta vietiin puhelin, kello, kuulokkeet, puhelimen laturi ja noin kahdeksan euroa rahaa. Anastetun omaisuuden yhteisarvo oli muutamia satoja euroja.

Syytetyt pitivät uhria usean tunnin ajan kerrostaloasunnossa pakolla. Syyttäjän mukaan vapaudenriistossa on käytetty erityistä julmuutta ja vakavan väkivallan uhkaa.

Haastehakemuksen mukaan nainen painoi uhrin kämmenen kuumalle keittolevylle ja yritti sen jälkeen juottaa hänelle natriumhypokloriittia sisältävää pesuainetta. Uhria myös viilleltiin ja tekoja kuvattiin. Kerrostalon pihalla uhri heitettiin mäeltä alas käsistä ja jaloista kiinni pitämällä. Syytetyt riistivät uhrin liikkumisvapauden usean tunnin ajaksi.

Syyttäjän mukaan teko oli kaiken kaikkiaan erityisen raaka ja julma. Se oli monimuotoista ja pitkäkestoista sekä kohdistunut tekijöiden fyysisesti ja psyykkisesti puolustuskyvyttömäksi tekemään lapseen.

Poliisin esitutkinnan mukaan uhri löydettiin tapahtuman jälkeen ulkoa pakkasesta harhailemasta.

Syyttäjän vaatimukset

Syyttäjä vaatii parikymppisille miehelle ja naiselle yli kahden vuoden pituista ehdotonta vankeusrangaistusta. Toiselle mukana olleelle miehelle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta ja sen ohella yhdyskuntapalvelua.

Rikosnimikkeet ovat ryöstö, törkeä pahoinpitely, törkeä vapaudenriisto ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen. Syytetty nainen oli sanallisesti uhannut uhria tappamisella, jos tämä kertoo jollekin tapahtuneesta.

Käräjäoikeuden käsittelyyn on varattu kolme päivää.

Kirjallisissa vastauksissaan kaksi syytettyä kiistää osan teoista ja myöntää osan. Kolmas syytetty kiistää osallisuutensa mihinkään rikokseen.

Lähde: Yle

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram