Rajut ylinopeudet ovat lisääntyneet Hämeessä – poliisi aikoo tehostaa liikennevalvontaa

Liikennevalistus ja -valvonta tehoavat tutkitusti joihinkin tiellä liikkujiin, mutta eivät läheskään kaikkiin. Poliisi korostaa kuljettajien vastuuta tien päällä.

Kovat ylinopeudet ja niistä johtuvat vaaratilanteet ovat lisääntyneet Hämeessä tänä vuonna. Usein asialla ovat nuoret kuljettajat, mutta raskas kaasujalka tuntuu poliisin arvion mukaan vaivaavan aiempaa enemmän kaiken ikäisiä kuljettajia.

– Kaiken kaikkiaan liikennesääntöjen noudattaminen niin nuorten kuin vähän varttuneempienkin osalta on menossa huonompaan suuntaan. Aina se ihmetyttää, miten ihmiset ovat valmiita ottamaan isoja riskejä kovilla nopeuksilla, sanoo liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisista.

Vakaviin loukkaantumisiin tai kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa on valitettavan usein mukana päihteiden käyttöä ja mielenterveysongelmia, sanoo Takala.

Elokuun puolivälissä Lahden Mukkulassa kuoli kaksi nuorta liikenneonnettomuudessa, jonka syyksi arvioidaan kovaa ylinopeutta. Viikonloppuyönä tapahtuneelle onnettomuudelle ei ole löytynyt silminnäkijöitä, mutta poliisi arvioi kuljettajan menettäneen ajoneuvon hallinnan reippaan ylinopeuden vuoksi.

Viranomaisten keinot ennaltaehkäistä ylinopeuksia ja liikenneonnettomuuksia ovat kuitenkin rajalliset. Vastuu on lopulta aina kuljettajalla, sanoo Takala.

– Poliisi ei pysty minkään valvonnan keinoin tai tieinfralla poistamaan tämän tyyppisiä onnettomuuksia, joissa ylinopeus on aivan järkyttävän suuri. Kun puhutaan tuplasta tai kolminkertaisesta nopeudesta sallittuun nähden, niin kyllä vastuu jää yksin kuljettajalle.

Hämeen poliisi aikoo tulevana syksynä valvoa liikennesääntöjen noudattamista tavallista enemmän.

– Tullaan puuttumaan tähän nopeusasiaan, sekä myös ajoneuvojen ja kuljettajien kuntoon aiempaa tarkemmin. Tehovalvontaiskujen toivotaan pitävän nopeudet paremmin kurissa, Takala toteaa.

Lähde:Yle

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram