Lahden kaupunginjohtajan paikkaa haki määräaikaan mennessä 19 hakijaa

Uuden kaupunginjohtajan nimi pitäisi olla selvillä lokakuun alussa.

Lahden kaupunginjohtajan virkaa haki määräajan puitteissa kaikkiaan 19 henkilöä. Hakuaika päättyi tänään kello 10, kertoo Lahden kaupunki tiedotteessa.

Hakemuksia saapui yhteensä 16, joiden lisäksi kolme henkilöä on antanut suostumuksensa virkaan. Hakijoiden joukossa ovat muun muassa Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka sekä Kuntaliiton yhteysjohtaja José Valanta, joka työskenteli Lahden seutujohtajana vuodet 2003–2008.

Heidän lisäkseen Lahden kaupunginjohtajaksi ovat hakeneet seuraavat henkilöt: Timo CaloniusJoonas GrönlundJorma HaapanenHenna HelanderEerik JärvinenSimo KeskinenHenri KorhonenAntti LassilaAndrey MäntyharjuBuhir MarekowicKaisa RoosEemeli SalomäkiMarkku Vainio ja Roope Äijälä.

Hakijajoukon lisäksi suostumuksensa kaupunginjohtajan virkaan ovat antaneet Matti KuronenNiko Kyynäräinen ja Johanna Luukkonen.

Kärkijoukko valikoituu pian

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén (sd.) ovat tyytyväisiä hakijajoukkoon.

– Aina voisi toivoa, että tulee todella paljon hakijoita, mutta olennainen asia on se ketkä hakevat, sanoo Rostedt.

– Erinomaisia hakijoita. Kyllä näistä meille kaupunginjohtaja löydetään, sanoo puolestaan Hildén.

Hildén on positiivisesti yllättynyt siitä, että kaupunginjohtajan virka kiinnostaa, sillä hakijoita voi olla vaikea saada.

– Tehtävä on niin julkinen ja monipuolinen ja siinä on monenlaisia haasteita. Poliittinen ulottuvuus ei ole vähin näistä haasteista. Kuntajohtajakentässä on paljon vaihtuvuutta esimerkiksi epäluottamuskysymysten vuoksi, pohtii Hildén.

Sirkku Hildén (sd.) ja Juha Rostedt (kok.) uskovat, että hakijajoukosta seuloutuu Lahdelle hyvä kaupunginjohtaja. Kuva: Yle

Naisia hakijajoukossa on vähän. Hildénin mukaan naiset eivät ole perinteisesti olleet yhtä rohkeita kuin miehet hakemaan johtotehtäviin.

– Lahti on sen kokoluokan kaupunki, että tämä vaatii kovan osaamisen lisäksi kovaa itsetuntoa ja uskoa siihen, että pystyy viemään kaupunkia eteenpäin, sanoo Juha Rostedt.

Hakijoiden alustavat haastattelut pidetään tiistaina 5. syyskuuta. Rostedtin ja Hildénin mukaan jo tällä viikolla haastetteluihin pääsevien nimet ovat selvillä. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto pääsee valitsemaan Lahden uuden kaupunginjohtajan 2. lokakuuta.

Lahden nykyinen kaupunginjohtaja Pekka Timonen siirtyy Vantaan kaupunginjohtajaksi 1. syyskuuta alkaen.

Lähde: Yle

Translate »
RSS
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Instagram